Pečený koláč z tvarohu, vajec, cukru, rumu, pudinkovéího prášku a ovoce, zdobený rybírem.
Ingredience:
500 g | měkkého tvarohu |
125 g | cukru krupice |
100 g | rybízu + hladká mouka |
50 g | dětské krupičky |
2 lžíce | rumu |
3 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | sáčku vanilkového pudinkového prášku |
1 ks | plechovky broskví |
kůra i šťáva z 1/2 citronu | |
tuk a krupička na formu | |
špetka soli |
Postup:
1. V míse smícháme žloutky s tvarohem, přidáme šťávu a na jemno nastrouhanou kůru z citronu, vanilkový pudinkový prášek, krupicový i vanilkový cukr, rum, špetku soli, dětskou krupičku a vypracujeme hladké těsto, do kterého zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Těsto naplníme do poloviny dortové formy (22 cm) vymazané tukem a vysypané krupičkou, rozložíme na něho okapané, na kousky nakrájené broskve a polovinu rybízu lehce posypaného moukou a zakryjeme zbylým tvarohovým těstem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme dorůžova (asi 50 minut), necháme vychladnout ve formě, pak vyjmeme, nakrájíme a před podáváním ozdobíme zbylým rybízem.