REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z tvarohu, vajec, cukru, rumu, pudinkovéího prášku a ovoce, zdobený rybírem.


Ingredience:
500 gměkkého tvarohu
125 gcukru krupice
100 grybízu + hladká mouka
50 gdětské krupičky
2 lžícerumu
3 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
1 ksplechovky broskví
kůra i šťáva z 1/2 citronu
tuk a krupička na formu
špetka soli

Postup:

1. V míse smícháme žloutky s tvarohem, přidáme šťávu a na jemno nastrouhanou kůru z citronu, vanilkový pudinkový prášek, krupicový i vanilkový cukr, rum, špetku soli, dětskou krupičku a vypracujeme hladké těsto, do kterého zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Těsto naplníme do poloviny dortové formy (22 cm) vymazané tukem a vysypané krupičkou, rozložíme na něho okapané, na kousky nakrájené broskve a polovinu rybízu lehce posypaného moukou a zakryjeme zbylým tvarohovým těstem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme dorůžova (asi 50 minut), necháme vychladnout ve formě, pak vyjmeme, nakrájíme a před podáváním ozdobíme zbylým rybízem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy