Rýže ochucená kari a rozinkami, chvíli povařená, nechaná pod peřinou aby pěkně změkla, servírovaná promíchaná s kousky ovoce. Podáváme nejlépe ke kuřecímu masu.
Ingredience:
300 ml | rýže |
600 ml | vody |
120 g | kompotovaného ovoce (jablka, broskve, ananas ...) |
100 g | rozinek |
1 lžička | kari |
2 lžíce | oleje |
4 ks | hřebíčky |
1 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném oleji orestujeme dobře propláchnutou a pak okapanou rýži
2. Přidáme kari a rozinky, promícháme, zalijeme vodou a osolíme
3. Přihodíme hřebíček zapíchnutý do celé cibule a pod pokličkou necháme vařit tak 5 minut
4. Pak hrnec zabalíme do čisté utěrky, dáme do postele a důkladně zakryjeme peřinou, rýže tak krásně dojde, nebude rozvařená a i po delší době bude pořád horká
5. Těsně před podáváním hotovou rýži promícháme s okapanými kousky ovoce.