REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocná rýže dojitá pod peřinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže ochucená kari a rozinkami, chvíli povařená, nechaná pod peřinou aby pěkně změkla, servírovaná promíchaná s kousky ovoce. Podáváme nejlépe ke kuřecímu masu.


Ingredience:
300 mlrýže
600 mlvody
120 gkompotovaného ovoce (jablka, broskve, ananas ...)
100 grozinek
1 lžičkakari
2 lžíceoleje
4 kshřebíčky
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji orestujeme dobře propláchnutou a pak okapanou rýži
2. Přidáme kari a rozinky, promícháme, zalijeme vodou a osolíme
3. Přihodíme hřebíček zapíchnutý do celé cibule a pod pokličkou necháme vařit tak 5 minut
4. Pak hrnec zabalíme do čisté utěrky, dáme do postele a důkladně zakryjeme peřinou, rýže tak krásně dojde, nebude rozvařená a i po delší době bude pořád horká
5. Těsně před podáváním hotovou rýži promícháme s okapanými kousky ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy