REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nebe a země

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené brambory spolu s kousky jablek, rozmixované, smíchané s orestovanou cibulí a slaninou. Příloha vhodná k jelítkům, k jitrničkám nebo krevní tučnici.


Ingredience:
1 kgbrambor
300 gnakyslých jablek
50 gslaniny
20 grostlinného tuku nebo másla
1 ksvětší cibule
několik kuliček černého pepře
kousek bobkového listu
voda
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v mírně osolené vodě s kořením uvaříme doměkka, asi 10 minut před dovařením přidáme k bramborům oloupaná a překrájená jablka zbavená jadřinců, vše dovaříme doměkka
2. Scedíme, odstraníme koření a s částí vývaru a spolu s máslem vyšleháme na jemnou kaši, kterou ochutíme octem a cukrem
3. Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, dozlatova ji osmahneme a vmícháme do kaše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy