REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pasovský houskový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý knedlík připravený z housek máčených ve smetaně, vajíček, hrubé mouky a čerstvě nasekané petrželky.


Ingredience:
10 kshousek (rohlíků)
3 ksvětší vejce
100 gmásla
hrst hrubé mouky
čerstvá petrželka
sůl
voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. Housky (rohlíky) důkladně promáčíme smetanou
2. K rohlíků pak přidáme vejce, hrst hrubé mouky, na jemno nakrájenou čerstvou zelenou petrželku, polorozpuštěné máslo
3. Těsto dobře prohněteme a mírně osolíme, necháme odležet
4. Navlhčenýma rukama z těsta tvarujeme dohladka větší knedlíky ve tvaru koule (o velikosti, jako středně velký pomeranč)
5. Jednotlivé knedlíky vkládáme do vařící vody a za občasného otáčení je vaříme 14–
15 minut
6. Důkladně okapané servírujeme k pečenému nebo vařenému masu s dalšími přílohami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy