REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocná bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z třeného těsta s ovocem.


Ingredience:
500 gmeruněk
300 gpolohrubé mouky
150 gmoučkového cukru
80 gmásla (rostlinného tuku)
200 mlmléka
2 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
tuk na vymazání plechu
moučkový cukr na posypání
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Změklý tuk utřeme se žloutkem a cukrem do pěny
2. Postupně vmícháme vlažné mléko a část prosáté mouky
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a se zbylou prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva, zlehka vmícháme do těsta
4. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a posypaný moukou 5. Rozpůlené meruňky rovnoměrně poklademe na těsto
6. Ve středně vyhřáté troubě (150-180 °C) pečeme zvolna cca 30 minut dozlatova
7. Zdobíme moučkovým cukrem.

Doporučení:

Ovoce lze libovolně měnit dle sezóny. Výborná je například bublanina s malinami, švestkami, třešněmi, broskvemi… .

Poznámka:

Výborná je kombinace ovoce s dalšími ingrediencemi:broskve x mandlové lupínkyšvestky x skořicový cukrhrušky x nasekané ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy