Telecí koleno opečené, pak podušené pěkně po milánsku.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
4 ks | plátky z masitého telecího kolena s kostí |
(useknuté napříč kosti o síle 3-4 cm) | |
1 ks | malé mrkve |
1 ks | malé cibule |
1/2 ks | řapíku celeru (kousek bulvy celeru) |
1,5 dl | vývaru |
80 g | másla |
2 lžíce | rajčatového kečupu |
1 lžíce | nasekané petrželky |
malý kousek citrónové kůry | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a podusíme na části rozehřátého másla
2. Přidáme plátky masa s kostí a opečeme je po obou stranách
3. Osolíme, opepříme přidáme zbývající změklé máslo rozetřené s hladkou moukou
4. Kečup rozmícháme s vývarem a přilijeme k masu
5. Dusíme na velmi malém plaménku, až maso změkne
6. Deset minut před ukončením přidáme kousek tence seříznuté citronové kůry z dobře omytého citrónu a na jemno nasekanou petrželku.
Přílohy: Vařená rýže nebo těstoviny, podušená zelenina.