REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pappardelle z Bondy beach

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené těstoviny s kuřecím masem a omáčkou.


Ingredience:
500 gtěstovin pappardelle
500 gkuřecích prsou
125 gsušených rajčat v oleji
250 mlrajčatové omáčky Napoleta
250 mlsmetany 30%
2-3 ksstroužků česneku
1 kscibule
olej
mletý pepř
čerstvá bazalka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí maso, opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, dáme do mísy, promícháme s oloupanými, prolisovanými stroužky česneku, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulí
2. Maso osolíme, opepříme, vmícháme sušená rajčata i s trochou oleje a dáme na 30 minut do chladničky odležet
3. V pánvi na rozehřátém oleji necháme odleželé maso zprudka zatáhnout, pak zvolna opékáme doměkka, přidáme rajčatovou omáčku, po 5 minutách přilijeme smetanu a krátce povaříme
4. Nakonec smícháme s těstovinami uvařenými ve vroucí osolené vodě podle návodu na obale, tak aby byly al dente neboli na skus a podáváme ozdobené bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy