V troubě upečený sladký chlebíček s ořechovou příchutí, potřený rumovou polevou
Ingredience:
140 g | ořechů |
140 g | cukru |
35 g | jemné strouhanky |
4 ks | vejce |
forma na chlebíček | |
tuk na vymazání formy | |
mouka na vysypání formy | |
Na polevu: | |
200 g | práškového cukru |
1 lžíce | rumu |
2 ks | bílky |
Postup:
1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, bílky ušleháme na pevný sníh
2. Postupně přidáme žloutky, cukr a nakonec vmícháme nastrouhané ořechy a strouhanku
3. Hmotu přendáme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 30 minut
4. Chlebíček vyklepneme, až částečně vychladne a teprve druhý den jej potřeme rumovou polevou.
Příprava polevy:
Bílky utřeme s cukrem a rumem, třeme tak dlouho, až bude poleva hustá a hladká.