REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilé hovězí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zadní hovězí pečené, v celku s kořenovou zeleninou, podávané s omáčkou zahuštěnou smetanou.


Ingredience:
600 gzadního hovězího
50 gmásla
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 ksvelké cibule
1/4 ksceleru
1,5 dlsmetany
1,5 dlčerveného vína
mletý pepř
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na menší kousky a zpěníme ji na rozehřátém másle
2. Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme na jemno a přidáme k cibuli, vše společně, za stálého míchání, orestujeme
3. Hovězí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme ho, v celku, do hrnce se zeleninou
4. Podlijeme trochou vína a zakryté pečeme v předehřáté troubě na 200 °C téměř do změknutí masa, během pečení maso průběžně podléváme zbylým vínem a přeléváme vypečenou šťávou
5. Před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme doměkka
6. Upečené maso vyjmeme a uchováme v teple
7. Do omáčky vmícháme smetanu a dle chuti ji přisladíme a přikyselíme octem, pak ji propasírujeme přes sítko a znovu krátce povaříme, nezapomeneme ji dochutit pepřem a solí
8. Pečené maso nakrájené na plátky podáváme s houskovým knedlíkem podlité omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy