REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Myslivecká hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované hovězí zadní, upečené v troubě spolu s divokým kořením a kořenovou zeleninou, servírované s omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
1 kghovězího masa zadního
150 gkořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer)
3 dclmléka
1 dclsmetany
1/2 dclbílého vína
1 kscibule
slanina na špikování
divoké koření (tymián, nové koření, bobkový list, celý pepř)
myslivecká bylinková směs
vlažná voda
ocet
hladká mouka
tuk
cukr
sůl

Postup:

1. Hovězí maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a osolíme
2. Na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli orestujeme na tuku přímo v pekáči
3. Přidáme nasolené maso a ze všech stran ho také orestujeme, aby se nám zatáhlo a při pečení nepustilo šťávu
4. Pak maso podlijeme vlažnou vodou, zastříkneme octem a přidáme divoké koření
5. Přikryté poklicí pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 2 hodiny (během pečení maso podléváme vlažnou vodou, maso obracíme a přeléváme výpekem)
6. Po dvou hodinách maso vyjmeme a uchováme ho v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou, přidáme mléko a vaříme, za častého míchání, 30 minut
7. Během varu přidáme víno, dochutíme cukrem a převařeným octem, osolíme
8. Před koncem varu přidáme smetanu
9. Omáčku přecedíme přes cedník
10. Do hotové omáčky přidáme bylinkové koření (ingredience v koření musí být pokrájeny na jemno) a krátce povaříme.

Poznámka:

Příprava bylinkové směsi viz. recept: Myslivecká „bylinková“ směs.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy