REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka z dýně hokkaido

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá a neobvyklá omáčka z oranžové dýně s cibulí, česnekem, smetanou a muškátovým květem.


Ingredience:
1/2 ksdýně Hokkaidó - neloupané
1-2 ksstroužku česneku
1 ksmladé cibulky i s natí
1 ksvelké cibule
250 mlzeleninového vývaru
150 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkakoření Adžika
muškátový květ
oregano
máslo
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji opečeme na drobno nasekanou cibuli do zlatova, přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni nakrájenou na menší kousky
2. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka
3. Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, Adžiku, pepř a sůl podle chuti, a nakonec vlijeme smetanu
4. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem
5. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.

Doporučení:

Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy