Rychlá a neobvyklá omáčka z oranžové dýně s cibulí, česnekem, smetanou a muškátovým květem.
Ingredience:
1/2 ks | dýně Hokkaidó - neloupané |
1-2 ks | stroužku česneku |
1 ks | mladé cibulky i s natí |
1 ks | velké cibule |
250 ml | zeleninového vývaru |
150 ml | smetany ke šlehání |
1 lžička | koření Adžika |
muškátový květ | |
oregano | |
máslo | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji opečeme na drobno nasekanou cibuli do zlatova, přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni nakrájenou na menší kousky
2. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka
3. Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, Adžiku, pepř a sůl podle chuti, a nakonec vlijeme smetanu
4. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem
5. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.
Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.
Poznámka:Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.