REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka z červené čočky k těstovinám

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka vhodná jako příloha k vařeným těstovinám.


Ingredience:
500 mlzeleninového vývaru
120 gčervené loupané čočky
2 lžícemásla
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
pepř
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme oloupaný a nasekaný česnek
2. Přidáme propláchnutou čočku, bobkové listy, přilijeme zeleninový vývar
3. Osolíme, okořeníme pepřem a za občasného míchání vaříme 20 minut
4. Vyjmeme bobkový list, ostatní rozmixujeme na hladkou omáčku.

Doporučení:

Uvařené a dobře okapané těstoviny přelijeme touto teplou omáčkou a zdobíme například hoblinkami parmazánu, eidamu … a lístky bylinek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy