REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Olejová buchta podle Růženky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná buchta s ovocem a želatinou.


Ingredience:
Těsto:
300 gpolohrubé mouky
250 gcukru krystal
100 gvlažné vody
100 goleje
4 ksvajec
1/2 ksbal. prášku do pečiva
Poleva:
3 sklenicevody
1 sklenicesirupu
2 kspudinkového prášku
ovoce

Postup:

1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny
2. Postupně vmícháme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut
4. Pudinkový prášek rozmícháme v troše vody, zbytek vody a sirup nalijeme do kastrolku a přivedeme k varu, poté přilijeme pudink a vaříme do zhoustnutí
5. Na vychladlé těsto klademe čerstvé i kompotované ovoce (větší kousky nakrájíme) a zalijeme pudinkovou želatinou
6. Necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat.

Doporučení:

Nejlépe chutnají jahody, maliny či broskve (ty krájíme na tenké plátky).

Poznámka:

Při přípravě polevy používáme sklenice o obsahu 200 ml.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy