REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Olejová bábovka s višněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze žloutků vyšlehaných do pěny a bílkového sněhu, hladké mouky, cukru a oleje připravená chutná bábovka s vložkou kompotových višní.


Ingredience:
300 gkompotových višní
250 ghladké mouky
250 gcukru krystal
4 ksvajec
1 dlvlažné vody
1 dloleje
1/2 ksprášku do pečiva
mouka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
cukr moučka na posypání

Postup:

1. Žloutky a cukr vyšleháme do pěny
2. Postupně přidáváme vlažnou vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně zašleháme do hmoty
4. Opatrně přimícháme okapané a vypeckované višně
5. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy
6. Pečeme pozvolna při teplotě kolem 160 °C asi 1 hodinu (správnou dobu pro vytažení bábovky poznáme tak, že po vpíchnutí špejle do těsta a jejím vytažení, musí zůstat dřevo čisté)
7. Po vychladnutí vyklopíme bábovku na talíř a zdobíme ji moučkovým cukrem, popřípadě čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy