Moučné placky opečené na oleji, servírované polité máslem a medem.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
100 g | droždí |
3 ks | jablek |
1 ks | vejce |
0,5 l | mléka |
2 lžíce | tuku na smažení |
1 lžička | cukru |
sůl | |
rozpuštěné máslo | |
med |
Postup:
1. Droždí rozmícháme v teplém mléce
2. Přidáme rozšlehané vejce, cukr a sůl, za stálého míchání přisypeme moukou až vznikne řídké těsto
3. Těsto necháme vykynout, jakmile zdvojnásobí svůj objem vmícháme do těsta oloupaná jablka nakrájená nadrobno
4. Těsto naléváme lžící na horkou pánev vymazanou tukem a smažíme z obou stran
5. Hotové oladě poléváme rozpuštěným máslem a medem, ihned servírujeme.