REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oladě s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučné placky opečené na oleji, servírované polité máslem a medem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
100 gdroždí
3 ksjablek
1 ksvejce
0,5 lmléka
2 lžícetuku na smažení
1 lžičkacukru
sůl
rozpuštěné máslo
med

Postup:

1. Droždí rozmícháme v teplém mléce
2. Přidáme rozšlehané vejce, cukr a sůl, za stálého míchání přisypeme moukou až vznikne řídké těsto
3. Těsto necháme vykynout, jakmile zdvojnásobí svůj objem vmícháme do těsta oloupaná jablka nakrájená nadrobno
4. Těsto naléváme lžící na horkou pánev vymazanou tukem a smažíme z obou stran
5. Hotové oladě poléváme rozpuštěným máslem a medem, ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy