REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ohnivá pánev s polentovými placičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi připravená pikantní směs z kousků krkovice, zeleniny, hub a dalších surovin, servírovaná s na oleji opečenou polentou. Recept od Karolíny Kamberské


Ingredience:
250 gvepřové krkovice
8 ksžampionů
6 ksstroužků česneku
2 ksmrkve
2 kscibule
2 ksbobkové listy
1 konzervavelkých červených fazolí
1 konzervakrájených rajčat
1 velká hrstrukoly
1 dclčerveného vína
3 lžíceolivového oleje
2 lžícesušeného oregana + čerstvé na ozdobu
1 lžičkatřtinového cukru
chilli
pepř
sůl
Na polentu:
1 baleníinstantní polenta
2 lžícestrouhaného parmazánu
1 hrstlístků čerstvého tymiánu a oregana
1 ksstroužek česneku
voda
sůl
Na pečení polenty:
3 lžíceolivového oleje
2 ksstroužky česneku

Postup:
  1. Den předem si připravte polentu podle návodu na obalu (použijte výrobcem předepsané množství vody, aby byla správně hustá). Až se vám polenta rozpustí v horké vodě, vmíchejte sůl, prolisovaný česnek, parmazán, tymián a oregano, ochutnejte a případně dochuťte, aby byla chuť dobrá a výrazná. Pak si vyložte potravinovou fólií např. formu na srnčí hřbet nebo jinou podobnou, nalijte do ní polentu, uhlaďte, zakryjte fólií i shora a dejte přes noc odpočívat do chladničky
  2. Druhý den si nejprve připravte ohnivou pánev: vepřové maso nakrájejte na nudličky, cibuli na půlkolečka, mrkev na na tenká kolečka a žampiony na plátky. Na velké pánvi si rozpalte olivový olej. Na něj dejte na cibuli a jakmile zesklovatí, přidejte i maso a mrkev. Opékejte dokud se maso nezatáhne (změní barvu z růžové na šedou). Přidejte žampiony a opékejte i s nimi další cca 3 minuty. Pak přidejte cukr, víno, sůl, pepř, chilli, bobkové listy, sušené oregano, rajčata a česnek a nechte na mírném plameni probublávat cca 5 minut. Na závěr vmíchejte hrst propláchnuté rukoly, vypněte plamen a zakryjte pokličkou. Zatímco budete dodělávat polentu, chuť jídla se rozvine. Pokud by vám příprava placiček trvala dlouho, můžete samozřejmě směs na pánvi přihřát
  3. Placičky dodělejte tímto způsobem: Plech vyložte pečicím papírem. Vyndejte vychlazenou polentu, nakrájejte ji na plátky, potřete je z obou stran olivovým olejem, do kterého jste prolisovali česnek. Položte je na papír, dejte do trouby a použijte gril shora. Několik minut grilujte, až povrch mírně zezlátne. Pak placičky opatrně otočte a ogrilujte i z druhé strany. Totéž můžete udělat na pánvi, ale verze z trouby mi připadá efektivnější
  4. Ohnivou směs z pánve podávejte s polentovými placičkami, ozdobte čerstvým oreganem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Jak odlehčit štědrovečerní hostinu

Nesou se vaše Vánoce ve znamení opulentních obědů a večeří, ať už doma či u příbuzných? Možná přišel ten správný čas vyzkoušet lehčí variantu štědrovečerního jídla. Koneckonců Vánoce by neměly být svátky obžerství a bolavý žaludek nepotěší asi nikoho. Vyzkoušejte tipy na odlehčení klasických vánočních jídel, po kterých kila nahoru nepůjdou.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy