REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Octové chipsy po anglicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé brambory nakrájené na tenké plátky, povařené v octové vodě, potřené olejem a pečené z obou stran, dokud nezezlátnou.


Ingredience:
16 ksdrobných brambor
2 lžíceoleje
800 mlvody
400 mlocta
sůl

Postup:

1. Každý brambor důkladně omyjeme a nakrájíme na tři až pět milimetru tenké plátky
2. Do hrnce vlijeme vodu s octem
3. K octovému nálevu vhodíme plátky brambor
4. Počkáme, až se voda začne vařit a na mírném plameni vaříme asii 7 minut, nebo dokud nezměknou
5. Brambory scedíme a osušíme
6. Po vychladnutí je potřeme olejem
7. Zapneme troubu včetně grilu, nastavíme asi na 180 – 200 °C
8. Brambory osolíme a položíme plech vyložený pečicím papírem
9. Pečeme 5-7 minut, dokud nezezlátnou
10. Brambory otočíme a dopečeme ještě 5 minut.

Doporučení:

Podáváme teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy