REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obkázanica

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý recept původem z Valašska, připomíná prejt a je opravdu výborný a chutný. Jedná se o směs z na sádle opečeného mletého masa spolu s cibulí a slaninou, zapečenou v troubě promíchanou s povařenými kroupami a pohankou.


Ingredience:
300 gmletého vepřového masa
150 gpohanky
150 gkrup
50 gslaniny
2 dlvývaru
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 lžícesádla
majoránka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. V mírně osolené vodě uvaříme zvlášť kroupy a pohanku, vodu slijeme propláchneme, necháme okapat a dáme stranou
2. V pekáčku na sádle opečeme nakrájenou cibuli a kostičky slaniny společně s mletým masem
3. Přidáme pohanku a kroupy, promícháme, ochutíme česnekem majoránkou, pepřem solí
4. V pekáčku směs urovnáme, zalijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, když se začne tvořit na povrchu kůrčička, je obkázanica hotová
5. Podáváme s kyselým zelím a chlebem, nebo s brambory maštěnými máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy