REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pardubická hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované hovězí zadní, upečené na zelenině doměkka, servírované na plátky, přelité omáčkou z výpeku dochucenou kromě jiného nastrouhaným perníkem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 ghovězího zadního
300 gkořenové zeleniny
150 gpardubického perníčku
50 gmásle nebo margarínu
50 gslaniny
2 lžícerybízové zavařeniny
2 dlčerveného vína
1 ksvětší cibule
citron
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Připravené hovězí zadní v celku prošpikujeme slaninou, maso osolíme a okořeníme pepřem
2. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kolečka, orestujeme ji dozlatova, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě osmažíme spolu s masem
3. Opečené hovězí podlijeme vínem, vložíme plátky citronu a pečeme zaklopené, v troubě vyhřáté na 190-200 °C, doměkka, během pečení maso dle potřeby podléváme horkou vodou
4. Upečené maso vyjmeme, vydušeninu rozmixujeme, přidáme rozmělněný perník, marmeládu, dle hustoty vodu a dochutíme solí, omáčku provaříme, ale necedíme
5. Plátky masa servírujeme přelité horkou sladkokyselou omáčkou, jako přílohu podáváme například bramborové krokety nebo houskový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy