REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Náchodský chlebovník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vrstvy nastrouhaného chleba pokapaného mlékem, škvarků smíchaných s cibulí, vše zapečené a podávané se zelím.


Ingredience:
100 gškvarků
1 kscibule
strouhaný chléb
podle potřeby mléko
máslo

Postup:

1. Do dobře vymaštěného rendlíku dáme vrstvu nastrouhaného chleba, který trochu předem navlhčíme mlékem
2. Dáme další vrstvu mletých škvarků s trochou jemně sekané cibule
3. Vrstvy opakujeme, až je rendlík plný, poslední vrstvu tvoří chléb
4. Poklademe kousky másla a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.

Doporučení:

Podáváme se zelím buď syrovým nebo dušeným.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy