Kostky z králičího masa orestované na tuku, pak zapečené v troubě spolu s nádivkou.
Ingredience:
1 ks | menšího králíka |
1 ks | cibule |
1 lžíce | vejcetuku |
50 g | slaniny |
Na nádivku: | |
3 ks | vejce |
3 ks | žemle (rohlíků) |
50 g | másla |
zelená petrželka | |
mletý pepř | |
sůl | |
mléko na namočení žemlí |
Postup:
1. Králíka vykostíme, maso nakrájíme na menší kostky
2. Připravené maso orestujeme na tuku spolu s kostičkami slaniny a pokrájenou cibulí, odstavíme
3. Nádivku připravíme; utřeme vajíčka s máslem a s houskami namočenými v mléce, přidáme nasekanou zelenou petrželku, osolíme, okořeníme pepřem a důkladně promícháme
4. Nádivku navrstvíme na orestované králičí maso, pokropíme tukem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C zapéct dočervena.
Podáváme většinou bez přílohy se zeleninovými saláty.