REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaný králík po brněnsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky z králičího masa orestované na tuku, pak zapečené v troubě spolu s nádivkou.


Ingredience:
1 ksmenšího králíka
1 kscibule
1 lžícevejcetuku
50 gslaniny
Na nádivku:
3 ksvejce
3 ksžemle (rohlíků)
50 gmásla
zelená petrželka
mletý pepř
sůl
mléko na namočení žemlí

Postup:

1. Králíka vykostíme, maso nakrájíme na menší kostky
2. Připravené maso orestujeme na tuku spolu s kostičkami slaniny a pokrájenou cibulí, odstavíme
3. Nádivku připravíme; utřeme vajíčka s máslem a s houskami namočenými v mléce, přidáme nasekanou zelenou petrželku, osolíme, okořeníme pepřem a důkladně promícháme
4. Nádivku navrstvíme na orestované králičí maso, pokropíme tukem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C zapéct dočervena.

Doporučení:

Podáváme většinou bez přílohy se zeleninovými saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy