REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novoroční koleno pomalu pečené na černém pivě a zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Novoroční recept na chutné, pomalu pečené, masíčko od blogerky Karolíny Kamberské. Nechte přes noc péct, druhý den si pak pochutnejte!


Ingredience:
1 ksmasité vepřové koleno
1 kspořádně velká mrkev
1 ksstřední celer
1 ks510 cm čerstvého křenu
5 ksbobkových listů
4 kstenké petržele nebo 1 pastinák
2 kscibule
500 mlčerného piva
1 lžícecelého kmínu
1/2 lžícecelého pepře
1/2 lžičkyoregana
1-2 snítkyrozmarýnu
sůl
K podávání: strouhaný křen, petrželka, hořčice, chléb

Postup:
  1. Kolena naříznete v masitější části podél kosti, aby se lépe propekla a ze všech stran je osolte
  2. Cibuli a všechnu zeleninu očistěte, nakrájejte na hrubší kousky a vložte na dno zapékací nádoby, litinového pekáče s víkem apod. Na zeleninu položte kolena, přidejte všechno koření a bylinky a přilijte celé pivo
  3. Zakryjte alobalem, vložte do trouby na 120 stupňů (horkovzduch) a pečte dobře zakryté minimálně 6 hodin, ale klidně i 8. Na konci by mělo maso odpadávat od kostí. Klidně jděte spát, 6-7 hodin nemusíte s masem nic dělat, ale pokud budete vzhůru a v půlce pečení maso otočíte, uděláte dobře
  4. Pokud maso na konci upečení bude měkké, ale nebude mít pěkně zlatavou kůrku, můžete ho dopéct odkryté při vysoké teplotě (např. současně s pečením zeleniny) při 180°C bude stačit cca 20 minut
  5. Upečené koleno vyndejte, znovu zakryjte a nechte chvilku odpočívat
  6. Maso pak odkrojte od kostí a podávejte s delikátní vypečenou šťávou, pečenou zeleninou, čerstvě nastrouhaným křenem, hořčicí a klidně i s čerstvým chlebem na vytření šťávy.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy