REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novoroční koleno pomalu pečené na černém pivě a zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Novoroční recept na chutné, pomalu pečené, masíčko od blogerky Karolíny Kamberské. Nechte přes noc péct, druhý den si pak pochutnejte!


Ingredience:
1 ksmasité vepřové koleno
1 kspořádně velká mrkev
1 ksstřední celer
1 ks510 cm čerstvého křenu
5 ksbobkových listů
4 kstenké petržele nebo 1 pastinák
2 kscibule
500 mlčerného piva
1 lžícecelého kmínu
1/2 lžícecelého pepře
1/2 lžičkyoregana
1-2 snítkyrozmarýnu
sůl
K podávání: strouhaný křen, petrželka, hořčice, chléb

Postup:
  1. Kolena naříznete v masitější části podél kosti, aby se lépe propekla a ze všech stran je osolte
  2. Cibuli a všechnu zeleninu očistěte, nakrájejte na hrubší kousky a vložte na dno zapékací nádoby, litinového pekáče s víkem apod. Na zeleninu položte kolena, přidejte všechno koření a bylinky a přilijte celé pivo
  3. Zakryjte alobalem, vložte do trouby na 120 stupňů (horkovzduch) a pečte dobře zakryté minimálně 6 hodin, ale klidně i 8. Na konci by mělo maso odpadávat od kostí. Klidně jděte spát, 6-7 hodin nemusíte s masem nic dělat, ale pokud budete vzhůru a v půlce pečení maso otočíte, uděláte dobře
  4. Pokud maso na konci upečení bude měkké, ale nebude mít pěkně zlatavou kůrku, můžete ho dopéct odkryté při vysoké teplotě (např. současně s pečením zeleniny) při 180°C bude stačit cca 20 minut
  5. Upečené koleno vyndejte, znovu zakryjte a nechte chvilku odpočívat
  6. Maso pak odkrojte od kostí a podávejte s delikátní vypečenou šťávou, pečenou zeleninou, čerstvě nastrouhaným křenem, hořčicí a klidně i s čerstvým chlebem na vytření šťávy.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy