REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený pomerančový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z máslových sušenek, pudinkového prášku, pomerančového sirupu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na korpus:
150 g máslových sušenek
50 g hnědého cukru
50 g másla
Na krém:
250 ml mléka
100 g lískových oříšků
50 g cukru krupice
1/2ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku
Na pomerančový sirup:
100 gcukru krupice
3 kspomeranče
Na ozdobení:
1 kspomeranče

Postup:

1. Máslové sušenky rozdrtíme (nejsnáze tak, že sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a potom vyválíme válečkem na těsto), zpracujeme s nakrájeným změklým máslem a cukrem na pevnou hmotu, pak rozprostřeme na dno dortové formy
2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme podle návodu na obalu hustý krém, do kterého po uvaření vmícháme najemno nastrouhané lískové oříšky, necháme krátce vychladnout, rozetřeme na nepečený korpus ve formě a dáme do chladničky ztuhnout
3. Mezitím si připravíme pomerančový sirup tak, že z pomerančů vymačkáme šťávu, vsypeme cukr, pozvolna vaříme asi 30 minut, až se šťáva zredukuje na polovinu
4. Na povrch ztuhlého oříškového krému naskládáme oloupaný, na kolečka nakrájený pomeranč, vše potřeme pomerančovým sirupem, necháme v chladničce ztuhnout a hotový dort vyndáme z formy a nakrájíme na porce.

Doporučení:

Jednotlivé porce dortu můžeme při podávání ozdobit plátky pomeranče, které jsme namočili do čokolády a nechali zatuhnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy