Dort z máslových sušenek, pudinkového prášku, pomerančového sirupu a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Na korpus: | |
150 g | máslových sušenek |
50 g | hnědého cukru |
50 g | másla |
Na krém: | |
250 ml | mléka |
100 g | lískových oříšků |
50 g | cukru krupice |
1/2ks | balíčku vanilkového pudinkového prášku |
Na pomerančový sirup: | |
100 g | cukru krupice |
3 ks | pomeranče |
Na ozdobení: | |
1 ks | pomeranče |
Postup:
1. Máslové sušenky rozdrtíme (nejsnáze tak, že sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a potom vyválíme válečkem na těsto), zpracujeme s nakrájeným změklým máslem a cukrem na pevnou hmotu, pak rozprostřeme na dno dortové formy
2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme podle návodu na obalu hustý krém, do kterého po uvaření vmícháme najemno nastrouhané lískové oříšky, necháme krátce vychladnout, rozetřeme na nepečený korpus ve formě a dáme do chladničky ztuhnout
3. Mezitím si připravíme pomerančový sirup tak, že z pomerančů vymačkáme šťávu, vsypeme cukr, pozvolna vaříme asi 30 minut, až se šťáva zredukuje na polovinu
4. Na povrch ztuhlého oříškového krému naskládáme oloupaný, na kolečka nakrájený pomeranč, vše potřeme pomerančovým sirupem, necháme v chladničce ztuhnout a hotový dort vyndáme z formy a nakrájíme na porce.
Jednotlivé porce dortu můžeme při podávání ozdobit plátky pomeranče, které jsme namočili do čokolády a nechali zatuhnou.