REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený pomerančový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z máslových sušenek, pudinkového prášku, pomerančového sirupu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na korpus:
150 g máslových sušenek
50 g hnědého cukru
50 g másla
Na krém:
250 ml mléka
100 g lískových oříšků
50 g cukru krupice
1/2ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku
Na pomerančový sirup:
100 gcukru krupice
3 kspomeranče
Na ozdobení:
1 kspomeranče

Postup:

1. Máslové sušenky rozdrtíme (nejsnáze tak, že sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a potom vyválíme válečkem na těsto), zpracujeme s nakrájeným změklým máslem a cukrem na pevnou hmotu, pak rozprostřeme na dno dortové formy
2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme podle návodu na obalu hustý krém, do kterého po uvaření vmícháme najemno nastrouhané lískové oříšky, necháme krátce vychladnout, rozetřeme na nepečený korpus ve formě a dáme do chladničky ztuhnout
3. Mezitím si připravíme pomerančový sirup tak, že z pomerančů vymačkáme šťávu, vsypeme cukr, pozvolna vaříme asi 30 minut, až se šťáva zredukuje na polovinu
4. Na povrch ztuhlého oříškového krému naskládáme oloupaný, na kolečka nakrájený pomeranč, vše potřeme pomerančovým sirupem, necháme v chladničce ztuhnout a hotový dort vyndáme z formy a nakrájíme na porce.

Doporučení:

Jednotlivé porce dortu můžeme při podávání ozdobit plátky pomeranče, které jsme namočili do čokolády a nechali zatuhnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy