REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený jablečný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort připravený z piškotů a jablečné hmoty, vychlazený ozdobený šlehačkou.


Ingredience:
1 kgjablek
210 gdětských piškotů
2 ksbalíčků vanilkového pudinkového prášku
1 ksvanilkového cukru
1 kssmetany ke šlehání
na špičku nože mleté skořice
krystalový cukr podle chuti
voda

Postup:

1. Očištěná, oloupaná, na menší kousky nakrájená jablka dáme do hrnce, přidáme asi 1/
4 l vody (i méně) a dusíme, až jsou jablka téměř na kaši
2. Ještě před koncem dušení vmícháme podle chuti krystalový cukr i mletou skořici 3. Vanilkový cukr rozmícháme se dvěma vanilkovými pudinkovými prášky ve 1/
4 l vody, nalijeme do rozvařených jablek a vaříme za stálého míchání ještě 2 minuty, pak necháme vychladnout
4. Dortovou formu vyložíme alobalem, celé dno pokryjeme piškoty, na ně rozetřeme vrstvu jablečné hmoty a vrstvy opakujeme asi 3x. Poslední vrstvu tvoří jablka, ale mohou ji tvořit i piškoty
5. Dáme do ledničky, necháme přes noc ztuhnout a před podáváním vyndáme z formy a ozdobíme šlehačkou.

Doporučení:

Do jablečné hmoty můžeme přidat rozinky nebo ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy