REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený jablečný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort připravený z piškotů a jablečné hmoty, vychlazený ozdobený šlehačkou.


Ingredience:
1 kgjablek
210 gdětských piškotů
2 ksbalíčků vanilkového pudinkového prášku
1 ksvanilkového cukru
1 kssmetany ke šlehání
na špičku nože mleté skořice
krystalový cukr podle chuti
voda

Postup:

1. Očištěná, oloupaná, na menší kousky nakrájená jablka dáme do hrnce, přidáme asi 1/
4 l vody (i méně) a dusíme, až jsou jablka téměř na kaši
2. Ještě před koncem dušení vmícháme podle chuti krystalový cukr i mletou skořici 3. Vanilkový cukr rozmícháme se dvěma vanilkovými pudinkovými prášky ve 1/
4 l vody, nalijeme do rozvařených jablek a vaříme za stálého míchání ještě 2 minuty, pak necháme vychladnout
4. Dortovou formu vyložíme alobalem, celé dno pokryjeme piškoty, na ně rozetřeme vrstvu jablečné hmoty a vrstvy opakujeme asi 3x. Poslední vrstvu tvoří jablka, ale mohou ji tvořit i piškoty
5. Dáme do ledničky, necháme přes noc ztuhnout a před podáváním vyndáme z formy a ozdobíme šlehačkou.

Doporučení:

Do jablečné hmoty můžeme přidat rozinky nebo ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy