Nepečený dort z povařených jablek, vanilkového pudinku, cukru a dětských piškotů podle Ládi Hrušky.
Ingredience:
5 ks | jablek |
1 sáček | vanilkového pudinku |
4 lžíce | cukru krupice |
1/2 lžičky | skořice |
1 balíček | dětských piškotů |
voda |
Postup:
1. Jablka důkladně omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme, vložíme je do hrnce, podlijeme asi 200 ml vody, přidáme 1/
2 lžičky skořice a vše společně podusíme 5 minut
2. V jiné nádobě smícháme 1 hrnek vody s jedním sáčkem pudinku a čtyřmi lžícemi cukru, vzniklou tekutinu vlijeme do hrnce k podušeným jablkům, vaříme do zhoustnutí hmoty
3. Libovolně velkou mísu vysteleme piškoty, na ně nalijeme část jablkové směsi, na směs opět vyskládáme piškoty, a takto pokračujeme, střídáme vrstvy, dokud máme dostatek surovin
4. Dort necháme vychladnout v lednici a až ztuhne, opatrně ho vyklopíme.
Takto připravený dort můžeme podávat například se zakysanou smetanou nebo šlehačkou.
Poznámka:Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.