Nepečený dort ze sušenkového korpusu, smetanového krému a drobného, nejlépe sezónního, ovoce zalitého želatinou.
Ingredience:
Na dortový korpus: | |
280 g | máslových sušenek (Club, 2 balíčky) |
100 g | rozpuštěného másla |
Na náplň: | |
250 g | Mascarpone (1 balení) |
250 g | polotučného tvarohu |
200 g | zakysané smetany |
100 g | cukru |
500 ml | šlehačky (2 kelímky) |
1 sáček | vanilkového cukru |
2 balení | ztužovače šlehačky |
Na želé: | |
200 g | drobného ovoce (čerstvé nebo mražené) |
1/2 balení | želatiny v prášku |
cukr | |
Ostatní: | |
dortová forma, papír na pečení |
Postup:
1. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, hmotu vtlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem, necháme v lednici ztuhnout
2. V jedné míse vyšleháme obě šlehačky spolu se ztužovačem, postupujeme dle návodu na obalu
3. V druhé míse vyšleháme mascarpone spolu s tvarohem, cukrem a zakysanou smetanou
4. Obě hmoty spojíme, přendáme na ztuhlý korpus, povrch uhladíme a dáme opět do lednice vychladit
5. Do menšího hrnce nasypeme ovoce, dle chuti dosladíme, s trochou vody mírně rozvaříme, do mírně prochladlého ovoce pak zamícháme ve vodě rozpuštěnou želatinu, kterou připravíme dle návodu na obalu, nezapomeneme na vodu, co obsahuje ovoce!
6. Prochladlé ovoce se želatinou rozprostřeme na dort, dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.