REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený cheesecake s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dort ze sušenkového korpusu, smetanového krému a drobného, nejlépe sezónního, ovoce zalitého želatinou.


Ingredience:
Na dortový korpus:
280 gmáslových sušenek (Club, 2 balíčky)
100 grozpuštěného másla
Na náplň:
250 gMascarpone (1 balení)
250 gpolotučného tvarohu
200 gzakysané smetany
100 gcukru
500 mlšlehačky (2 kelímky)
1 sáčekvanilkového cukru
2 baleníztužovače šlehačky
Na želé:
200 gdrobného ovoce (čerstvé nebo mražené)
1/2 baleníželatiny v prášku
cukr
Ostatní:
dortová forma, papír na pečení

Postup:

1. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, hmotu vtlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem, necháme v lednici ztuhnout
2. V jedné míse vyšleháme obě šlehačky spolu se ztužovačem, postupujeme dle návodu na obalu
3. V druhé míse vyšleháme mascarpone spolu s tvarohem, cukrem a zakysanou smetanou
4. Obě hmoty spojíme, přendáme na ztuhlý korpus, povrch uhladíme a dáme opět do lednice vychladit
5. Do menšího hrnce nasypeme ovoce, dle chuti dosladíme, s trochou vody mírně rozvaříme, do mírně prochladlého ovoce pak zamícháme ve vodě rozpuštěnou želatinu, kterou připravíme dle návodu na obalu, nezapomeneme na vodu, co obsahuje ovoce!
6. Prochladlé ovoce se želatinou rozprostřeme na dort, dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy