Nepečený korpus na dort o průměru 26 cm připravený z piškotů nebo libovolných sušenek, rozpuštěného másla, mléka a pár kapek rumu, griotky nebo amareta.
Ingredience:
Rozpis na 1 ks korpusu o průměru 26 cm: | |
200 g | piškotů nebo libovolných sušenek |
100 g | rozpuštěného másla |
50 ml | mléka |
několik kapek rumu, griotky nebo amareta | |
forma na dort |
Postup:
1. Piškoty nebo libovolné sušenky (nejlepší jsou kakaové nebo kokosové) rozdrtíme pomocí válečku nebo je rozmixujeme, hmotu můžeme ještě zakápnout pár kapkami rumu, griotky nebo amareta
2. K podrceným piškotům nebo sušenkám přidáme rozpuštěné máslo, mléko a všechny suroviny v míse ručně promícháme, aby se nám vše spojilo
3. Směs dáme do dortové formy o průměru 26 cm a polévkovou lžící ji umačkáme ke dnu
4. Takto připravený dortový korpus dále doplníme o další ingredience dle příslušných receptur.