REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepálské řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řízky z vepřové kýty máčené několik hodin v nálevu z vody a octa, pak povařené a nakonec opečené.


Ingredience:
4 ksvepřové řízky z kýty
1 kscibule
140 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
30 gsardelového másla
250 mlkysané smetany
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Řízky lehce naklepeme a osolíme
2. Na nudličky nakrájíme kořenovou zeleninu, na kolečka cibuli, vložíme do hrnce, přidáme maso
3. Vše zalijeme studenou vodou a octem v poměru 1:
1, maso musí být úplně ponořené, máčíme 3-4 hodiny
4. Pak proleželé suroviny povaříme na mírném plameni cca 15 minut, necháme je důkladně vychladnout
5. Vychladlý nálev scedíme, řízky se zeleninou opečeme na mírném ohni, během pečení potíráme maso sardelovým máslem
6. Nakonec pokrm zalijeme kysanou smetanou a chvíli podusíme.

Doporučení:

Servírujeme s uvařenými brambory.

Poznámka:

Příprava sardelového másla viz. recept: Sardelové máslo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy