REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mee Goreng Mamak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snad po celé Malajsii ve stáncích rychlého občerstvení najdete i tento velmi oblíbený pokrm, nudle připravené ve woku a smíchané s kousky kuřete, krevetami, vejci a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gčerstvé žluté pšeničné nudle
100 gstředně velké, čerstvé krevety, oloupané a zbavené střívka
100 gvykostěného kuřete na tenké plátky
125 mlkuřecího vývaru
2 šálkyfazolových klíčků
1 baleníkostek tofu
4 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícesojové omáčky
1 lžičkakrevetové pasty
1/2 lžičkymletého bílého pepře
1/2 lžičkysoli
8 kschilli papriček, nakrájených na plátky a namočených ve vodě
5 ksprolisovaných stroužků česneku
2 ksvejce
1 kszelené chilli papričky nakrájené na plátky
1 ksčervené chilli papričky nakrájené na plátky
1 kscibule nakrájen é na kostičky
1 ksrajčete
Na ozdobení:
plátky limetky
jarní cibulka a smažená šalotka
lístky koriandru nebo čínský celer, nahrubo nasekaný

Postup:

1. Ve velké hluboké pánvi, nejlépe ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje, za stálého míchání osmahneme tofu kostky dozlatova, na mírném zdroji tepla restujeme asi 7 minut, pak je vytáhneme a dáme bokem
2. Do stejné pánve hodíme posekané chilli papričky s česnekem a přidáme krevetovou pastu, mícháme a restujeme další 3 minuty 3. V této fázi do pánve přidáme kousky kuřete a po chvíli i krevety a za stálého míchání vše opékáme další 2 minuty 4. Přidáme spařené a důkladně okapané nudle, dobře promícháme a vaříme 1 minutu, pak přidáme sójovou omáčku, rajčatový protlak, pokrm osolíme
5. Vše na pánvi zalijeme vývarem, mícháme a vaříme další 3 minuty
5. Nudle shrneme na jednu stranu woku, přidáme vejce, promícháme nudle a vejce spolu, až vejce pěkně ztuhnou 6. Nakonec do pokrmu přidáme cibuli, rajčata, čerstvé papriky a klíčky, a za stálého míchání opékáme ještě další 3 minuty
7. Přidáme smažené tofu a dobře promícháme, pokrm okořeníme pepřem
8. Jednotlivé porce na talíři ozdobíme lístky koriandru, jarní cibulkou, smaženou šalotkou a plátky limetky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy