REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mee Goreng Mamak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snad po celé Malajsii ve stáncích rychlého občerstvení najdete i tento velmi oblíbený pokrm, nudle připravené ve woku a smíchané s kousky kuřete, krevetami, vejci a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gčerstvé žluté pšeničné nudle
100 gstředně velké, čerstvé krevety, oloupané a zbavené střívka
100 gvykostěného kuřete na tenké plátky
125 mlkuřecího vývaru
2 šálkyfazolových klíčků
1 baleníkostek tofu
4 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícesojové omáčky
1 lžičkakrevetové pasty
1/2 lžičkymletého bílého pepře
1/2 lžičkysoli
8 kschilli papriček, nakrájených na plátky a namočených ve vodě
5 ksprolisovaných stroužků česneku
2 ksvejce
1 kszelené chilli papričky nakrájené na plátky
1 ksčervené chilli papričky nakrájené na plátky
1 kscibule nakrájen é na kostičky
1 ksrajčete
Na ozdobení:
plátky limetky
jarní cibulka a smažená šalotka
lístky koriandru nebo čínský celer, nahrubo nasekaný

Postup:

1. Ve velké hluboké pánvi, nejlépe ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje, za stálého míchání osmahneme tofu kostky dozlatova, na mírném zdroji tepla restujeme asi 7 minut, pak je vytáhneme a dáme bokem
2. Do stejné pánve hodíme posekané chilli papričky s česnekem a přidáme krevetovou pastu, mícháme a restujeme další 3 minuty 3. V této fázi do pánve přidáme kousky kuřete a po chvíli i krevety a za stálého míchání vše opékáme další 2 minuty 4. Přidáme spařené a důkladně okapané nudle, dobře promícháme a vaříme 1 minutu, pak přidáme sójovou omáčku, rajčatový protlak, pokrm osolíme
5. Vše na pánvi zalijeme vývarem, mícháme a vaříme další 3 minuty
5. Nudle shrneme na jednu stranu woku, přidáme vejce, promícháme nudle a vejce spolu, až vejce pěkně ztuhnou 6. Nakonec do pokrmu přidáme cibuli, rajčata, čerstvé papriky a klíčky, a za stálého míchání opékáme ještě další 3 minuty
7. Přidáme smažené tofu a dobře promícháme, pokrm okořeníme pepřem
8. Jednotlivé porce na talíři ozdobíme lístky koriandru, jarní cibulkou, smaženou šalotkou a plátky limetky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Halloweenské čarování v kuchyni

Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy… A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Mezinárodní den veganství se ve světě slaví už 26 let, letos se oficiálně připojí i české cereálie

Den, který patří rostlinnému stravování každoročně připadá na 1. listopadu. Poprvé se tento svátek slavil roku 1994, v den 50. výročí založení britské organizace Vegan Society. Ta vznikla na popud jistého Donalda Watsona, který společně s pár dalšími lidmi vystoupil z organizace Vegetarian Society, jež se odmítla zabývat problematikou mléčného průmyslu a jeho vlivu na zvířata a životní prostředí. V České republice se tomuto životnímu stylu věnuje Česká veganská společnost, která si klade za cíl snížit do roku 2040 živočišnou spotřebu o 50 %.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy