REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Neobyčejná bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborná buchta s ovocem a tvarohem.


Ingredience:
450 gpolohrubé mouky
240 gcukru krupice
6 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
1 ksvanilkového cukru
150 mloleje
150 mlvody
2 lžícerumu
1 lžícecitrónové šťávy
Na krém:
250 gnízkotučného tvarohu ve vaničce
5 lžicmléka (nebo šťávy z kompotu)
1 lžícemoučkového cukru
1 lžícevanilkového pudinku nebo Solamylu
čerstvé,mražené nebo kompotované ovoce
tuk a hrubá mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Ušleháme žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej
2. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citrónovou šťávu a vše zamícháme
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh
4. Do žloutkového těsta přidáme mouku s práškem do pečiva a poté opatrně vmícháme sníh
5. Těsto rozetřeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech, nahoru naskládáme ovoce
6. Tvaroh umícháme s cukrem, pudinkovým práškem a mlékem
7. Tvarohový krém rozprostřeme mezi ovoce do tvaru mřížky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 180 °C.

Doporučení:

Nejvíce se hodí nakyslé druhy ovoce jako meruňky či angrešt. Tvarohový krém se dobře nanáší zdobicím sáčkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy