REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nemastné koblihy aneb koblihy z trouby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle Ládi Hrušky z televize Nova na koblihy plněné marmeládou nebo povidly, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
3,5 hrnkuhladké mouky
1 hrnekvlažného mléka
3 lžícecukru
1 lžičkarumu
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksžloutku
1 kskostky droždí
1/5 ksmásla
špetka soli
zavařenina nebo povidla na náplň
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:

1. Mléko mírně zahřejeme, dáme do něj rozpustit cukr, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek
2. Prosátou mouku promícháme s vanilkovým cukrem, žloutkem, špetkou soli, většinou másla (1 lžičku necháme na konec přípravy) a vykynutým kváskem, vypracujeme hladké těsto, které pak necháme 30 minut kynout zakryté čistou utěrkou
3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a pomocí sklenice nebo formičky vykrájíme kolečka
4. Na polovinu koleček dáme po lžičce marmelády nebo povidel a druhým kolečkem je přikryjeme, kraje pořádně stlačíme, aby zavařenina nevytekla
5. Koblížky naskládáme na tukem vymazaný plech (použít můžete také pečící papír) a necháme odpočinout a kynout dalších 20 minut
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut dozlatova
7. Máslo rozpustíme a promícháme s rumem, ochuceným máslem potřeme koblížky čerstvě vytažené z trouby.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy