REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nekynutý koláč s mákem a švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z inspirací od Vitany. Tentokrát na nekynutý koláč z máslového těsta ozdobený makovou náplní a švestkami.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
300 gtuku na pečení
50 gcukru krupice
8 gSušeného pekařského droždí Vitana
200 mlmléka (vlažného)
špetka soli
Ostatní:
500 gvypeckovaných švestek
plech na pečení
Na makovou náplň:
250 gmletého máku
150 gcukru krupice
50 gmásla
250 mlmléka
1 sáčekSkořicový cukr Vitana

Postup:
  1. Všechny suroviny propracujeme v hladké nelepivé těsto, které můžeme hned vyválet na plech, nejdříve smícháme ty sypké, pak tekuté ingredience
  2. Nastříkáme makovou náplň v pruzích a mezi ně poklademe čtvrtky vypeckovaných švestek
  3. Pečeme při 180 °C cca 20-30 minut
  4. Před podáváním pocukrujeme.

Příprava makové náplně:

  1. Mléko, máslo a cukr přivedeme k varu přidáme mák a řádně provaříme
  2. Odstavíme a necháme prochladnout.
Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy