Staročeské pochoutky mají své kouzlo. Vyzkoušejte například recept na bramborovou kaši nastavenou uvařenými krupkami, posypanou smaženou cibulkou a uzeninou, servírovanou s kysaným zelím.
Ingredience:
1000 g | brambor |
150-200 g | den předem uvařených krupek |
1 lžíce | másla |
mléko | |
sůl |
Postup:
- Brambory nakrájíme na menší kousky, uvaříme do měkka.
- Slijeme vodu, přidáme trochu mléka, máslo a rozšleháme nebo rozmixujeme na kaši.
- Do kaše vmícháme uvařené kroupy, osolíme.
- Posypeme osmaženou cibulkou, buď samotnou, nebo s uzeninou a servírujeme jako hlavní chod nejlépe s čerstvým nebo dušeným kysaným zelí.
Natavovanou kaši lze podávat také jako přílohu například k různým pečeným masům.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek