REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mozaikové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žemlové knedlíky nastavené kostičkami uzeného masa, dochucené petrželkou a cibulí, uvařené ve vodě, servírované nejlépe s podušeným zelím.


Ingredience:
300 gvařeného uzeného masa
100 gtuku
4-5 lžichrubé mouky
2 lžícenadrbono nasekané cibule
1 lžíceusekané petrželky
8 ksžemlí (rohlíků)
2 ksvejce
1/4 lmléka
voda
sůl

Postup:

1. Žemle nakrájíme na kostky, ty osmahneme na másle a necháme vychladnout
2. Na másle orestujeme i nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, přidáme k nim připravené žemle, chvíli vše ještě smažíme, přendáme do mísy
3. Nasypeme mouku, zamícháme, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sůl a vejce, necháme chvíli vsáknout do kostiček housky, pak opět vše zamícháme
4. Nakonec do směsi zamícháme na kostičky pokrájené vařené uzené maso, z těsta vypracujeme kulaté knedlíky, dobře je v dlaních stlačíme, vhazujeme do vařící osolené vody a vaříme 10-20 minut, podle velikosti
5. Uvařené knedlíky rozkrojíme na půlky, pokropíme tukem a podáváme s dušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy