Žemlové knedlíky nastavené kostičkami uzeného masa, dochucené petrželkou a cibulí, uvařené ve vodě, servírované nejlépe s podušeným zelím.
Ingredience:
300 g | vařeného uzeného masa |
100 g | tuku |
4-5 lžic | hrubé mouky |
2 lžíce | nadrbono nasekané cibule |
1 lžíce | usekané petrželky |
8 ks | žemlí (rohlíků) |
2 ks | vejce |
1/4 l | mléka |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Žemle nakrájíme na kostky, ty osmahneme na másle a necháme vychladnout
2. Na másle orestujeme i nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, přidáme k nim připravené žemle, chvíli vše ještě smažíme, přendáme do mísy
3. Nasypeme mouku, zamícháme, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sůl a vejce, necháme chvíli vsáknout do kostiček housky, pak opět vše zamícháme
4. Nakonec do směsi zamícháme na kostičky pokrájené vařené uzené maso, z těsta vypracujeme kulaté knedlíky, dobře je v dlaních stlačíme, vhazujeme do vařící osolené vody a vaříme 10-20 minut, podle velikosti
5. Uvařené knedlíky rozkrojíme na půlky, pokropíme tukem a podáváme s dušeným zelím.