Kaše z vařených brambor, krupek, majoránky a česneku.
Ingredience:
750 g | brambor |
200 g | malých krupek |
4 ks | stroužků česneku |
1 lžička | sádla |
mléko podle potřeby | |
majoránka | |
voda | |
sůl |
Postup:
- Oloupané brambory nakrájíme a uvaříme v horké osolené vodě doměkka.
- Krupky namočíme alespoň 1 hodinu do studené vody, pak vodu slijeme, krupky vypereme a uvaříme ve vodě se lžičkou sádla doměkka.
- Měkké brambory scedíme, rozšťoucháme, vmícháme zcezené uvařené krupky a podle potřeby přidáme teplé mléko.
- Kaši promícháme s oloupanými stroužky česneku utřenými se solí a ochutíme majoránkou.
Bramborová kaše je ideálním doplňkem ke kuřecímu masu.