Klasika českých kuchyní, uzené s bramborovou kaší, sypanou opečenou cibulkou, servírované s kysaným zelím nebo kyselou okurkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
480 g | vařené uzené krkovice bez kosti |
450 g | brambor |
180 g | trhaných krupek |
80 g | oloupané cibule |
60 g | sádla |
20 g | nasekané čerstvé majoránky |
120 ml | mléka |
4 ks | stroužky česneku |
mletý černý pepř | |
voda | |
sůl | |
kyselé okurky nebo sterilované zelí na přílohu |
Postup:
1. Oloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
2. Zvlášť povaříme krupky, také samozřejmě v osolené vodě
3. Oboje slijeme a společně promícháme
4. Do směsi brambor a krupek přidáme pepř, majoránku a prolisovaný česnek
5. Postupně přiléváme teplé mléko, vymícháme hustou kaši
6. Cibuli pokrájíme na kolečka a na másle orestujeme
7. Plátky uvařené krkovice nejlépe na páře ohřejeme
8. Jednotlivé porce masa servírujeme s kaší posypanou cibulkou a kyselou okurkou a nebo sterilovaným zelím.
Recept na vařené uzené maso najdete zde: Uzená pečeně vařená.