REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nastavená kaše s cibulkou a uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika českých kuchyní, uzené s bramborovou kaší, sypanou opečenou cibulkou, servírované s kysaným zelím nebo kyselou okurkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
480 gvařené uzené krkovice bez kosti
450 gbrambor
180 gtrhaných krupek
80 goloupané cibule
60 gsádla
20 gnasekané čerstvé majoránky
120 mlmléka
4 ksstroužky česneku
mletý černý pepř
voda
sůl
kyselé okurky nebo sterilované zelí na přílohu

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
2. Zvlášť povaříme krupky, také samozřejmě v osolené vodě
3. Oboje slijeme a společně promícháme
4. Do směsi brambor a krupek přidáme pepř, majoránku a prolisovaný česnek
5. Postupně přiléváme teplé mléko, vymícháme hustou kaši
6. Cibuli pokrájíme na kolečka a na másle orestujeme
7. Plátky uvařené krkovice nejlépe na páře ohřejeme
8. Jednotlivé porce masa servírujeme s kaší posypanou cibulkou a kyselou okurkou a nebo sterilovaným zelím.

Poznámka:

Recept na vařené uzené maso najdete zde: Uzená pečeně vařená.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy