Nádivkou z vajec, rohlíků, hub a uzeniny naplněný vepřový bůček, upečený v troubě doměkka.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 kg | bůčku bez kosti |
600 g | očištěných a oškrábaných brambor |
200 g | hlívy nebo žampiónů |
100 g | uzeniny (párků) |
2 dl | smetany |
2 ks | vajec |
2 ks | den staré housky |
1 ks | cibule |
česnek dle chuti | |
petrželová nať | |
drcený kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kousky housek polijeme smetanou, přidáme vejce, koření spolu s drceným (prolisovaným) česnekem a petrželkou
2. Orestujeme kousky uzeného masa spolu s jemně nakrájenou cibulkou a kousky očištěných hub
3. Vše spolu promícháme a naplníme kapsu, kterou jsem podélně prořízli v kusu bůčku, otvor uzavřeme jehlami nebo sešijeme (obvážeme) potravinářským motouzem a bůček vložíme kůží dospod do připraveného namočeného pekáče
4. Mírně podlijeme a pečeme, pod poklicí, v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 60 minut
5. V této fázi pečeni otočíme, přisypeme čtvrtky brambor a několik celých kousků hub, osolíme, dochutíme kmínem a přikryté pečeme dalších 30 minut.