REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaný bůček s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivkou z vajec, rohlíků, hub a uzeniny naplněný vepřový bůček, upečený v troubě doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgbůčku bez kosti
600 gočištěných a oškrábaných brambor
200 ghlívy nebo žampiónů
100 guzeniny (párků)
2 dlsmetany
2 ksvajec
2 ksden staré housky
1 kscibule
česnek dle chuti
petrželová nať
drcený kmín
voda
sůl

Postup:

1. Kousky housek polijeme smetanou, přidáme vejce, koření spolu s drceným (prolisovaným) česnekem a petrželkou
2. Orestujeme kousky uzeného masa spolu s jemně nakrájenou cibulkou a kousky očištěných hub
3. Vše spolu promícháme a naplníme kapsu, kterou jsem podélně prořízli v kusu bůčku, otvor uzavřeme jehlami nebo sešijeme (obvážeme) potravinářským motouzem a bůček vložíme kůží dospod do připraveného namočeného pekáče
4. Mírně podlijeme a pečeme, pod poklicí, v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 60 minut
5. V této fázi pečeni otočíme, přisypeme čtvrtky brambor a několik celých kousků hub, osolíme, dochutíme kmínem a přikryté pečeme dalších 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy