Po odležení takto naložené chilli papričky podáváme k různě upraveným masům jako ostrou přílohu. Pokud je nezavaříme, musíme je zkonzumovat co nejdříve.
Ingredience:
Rozpis na jednu sklenici o objemu 500 ml: | |
300 g | malé kulaté chilli papričky v celku |
1 lžička | hořčičných semínek |
4-5 ks | stroužků česneku |
1 ks | bobkový list |
100 ml | vinného octa |
100 ml | vlažné vody |
sůl | |
několik kuliček nového koření | |
několik kuliček černého pepře | |
čerstvé snítky kopru a několik lístků koriandru |
Postup:
- Očištěné, omyté papričky vyskládáme do sklenice spolu s oloupanými, na měsíčky rozkrájenými stroužky česneku
- Přidáme kuličky černého pepře a nového koření, nasekané lístky bylinek a kuličky hořčičného semínka
- Papričky zalijeme nálevem připraveným smícháním vlažné vody s octem a solí, kterou necháme v nálevu důkladně rozpustit
- Sklenici důkladně uzavřeme a necháme v lednici 3 až 4 dny odležet, pak můžeme ihned použít.
Pro delší dobu skladování zavařujeme 20-30 minut při teplotě 100 °C.