REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nádivka Pepka námořníka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Síla Pepka námořníka pořád mnoho z nás nepřesvědčila o zařazení špenátu do jídelníčku. V nádivce s čerstvými kopřivami může pár kousků baby špenátu zůstat bez povšimnutí.


Ingredience:
400 guzené krkovice
280 gtoastového chleba
100 gčerstvých kopřiv
100 gbaby špenátu
100 gmandlí na plátky
400 mlplnotučného mléka
3 lžícemajonézy
1 lžícesádla
1 lžičkasoli
6 ksžloutků
6 ksbílků
1 ksšalotka
špetka mletého pepře Vitana
špetka muškátového oříšku Vitana
Olej na restování a vymazání formy

Postup:
  1. Troubu rozehřejeme na 200 °C, toastový chléb nakrájíme na kostičky, vložíme na plech a pečeme cca 5 minut, poté jej přendáme do větší mísy a zalijeme mlékem
  2. Uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na sádle na pánvi, necháme vychladnout
  3. Rozehřejeme olej a orestujeme šalotku, kterou jsme pokrájeli nadrobno, přidáme kopřivy, špenát a necháme zavadnout, stáhneme z plamene a necháme vychladnout
  4. Žloutky smícháme s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem, přidáme k toastovému chlebu i s opečenou krkovicí a špenátem a kopřivami
  5. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně zapracujeme ke směsi
  6. Formu nebo formičky na nádivku vymažeme olejem a naplníme nádivkou, pečeme 30 minut.
Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy