Na pánvi na cibulce a oleji opečené kostky vařených brambor spolu s kolečky klobásky, servírované ozdobené volským okem. Rychlá večere za pár korun. Recept vhodný na zpracování přebytečných, již uvařených brambor.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
300-400 g | oloupaných, uvařených brambor |
2 ks | silnější klobásky |
2 ks | vejce na volská oka |
1 ks | středně velké cibule |
majoránka | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
nakládané kyselé okurky jako příloha |
Postup:
- Na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli.
- Do pánve přidáme na kostky nakrájené brambory, chvíli restujeme, občas je zamícháme.
- Přidáme na kolečka nakrájené klobásky, zamícháme, dochutíme majoránkou, pepřem a solí, chvíli restujeme, občas zamícháme.
- Na lívanečníkové pánvi usmažíme dvě volská oka.
- Jednotlivé porce na talíři podáváme doplněné volským okem, jako přílohu servírujeme například nakládané kyselé okurky.