REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Muzikanti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z bramborového těsta opečené plátky promíchané s cibulkou a kysaným zelím. Recept z Podkrkonoší.


Ingredience:
1 kgvařených brambor
1 kgkysaného zelí
100-150 ghladké mouky
4 lžícesádla
1 lžícesádla
2 kscibule
1 ksvejce
cukr
sůl
sádlo na plech
hladká mouka na vál

Postup:

1. Zelí zalijeme vodou a dáme vařit
2. Uvařené brambory oloupeme, semeleme nebo nastrouháme a na vále zpracováváme jen s malým množstvím mouky, vejcem a solí
3. Na vále vyválíme tenký plát bramborového těsta, nakrájíme z něho čtverečky a opékáme je po obou stranách buď na plátech uhelného sporáku nebo v troubě na plechu vymazaném sádlem
4. Opečené bramborové čtverečky sypeme do hlubší misky, promastíme je cibulí osmaženou na sádle a pak vše promícháme se zvlášť uvařeným zelím, které jsme předtím dochutili podle potřeby solí a cukrem.

Doporučení:

Podáváme s horkým mlékem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy