REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaná slepice po sedmihradsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptáře našich babiček. Upečená slepice plněná nádivkou z hub, jater, cibule, slaniny a máčené žemle.


Ingredience:
1 ksslepice
1 ksvejce na tvrdo
40 gslepičích jater
40 gsádla
30 gčerstvých hub
30 gmásla
20 gslaniny
20 gcibule
v mléce namočená žemle
petrželová nať
majoránka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, trochu je vyškvaříme
2. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěné houby, játra, špetku pepře, soli a majoránky, jemně nakrájenou petrželku a vše podusíme
3. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme ne zcela vymačkanou a prolisovanou žemli, podušenou směs, nakrájené vejce a vše dobře promícháme
4. Očištěnou a omytou slepici na povrchu i uvnitř osolíme
5. Pak ji naplníme nádivkou, otvor zašijeme a na sádle či na oleji za občasného podlévání ji, při teplotě kolem 190 °C, upečeme dozlatova
6. Ke konci pečení slepici dopékáme odkrytou, jinak ji pečeme zaklopenou.

Doporučení:

– Jako přílohu podáváme rýži a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy