REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaná slepice po sedmihradsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptáře našich babiček. Upečená slepice plněná nádivkou z hub, jater, cibule, slaniny a máčené žemle.


Ingredience:
1 ksslepice
1 ksvejce na tvrdo
40 gslepičích jater
40 gsádla
30 gčerstvých hub
30 gmásla
20 gslaniny
20 gcibule
v mléce namočená žemle
petrželová nať
majoránka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, trochu je vyškvaříme
2. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěné houby, játra, špetku pepře, soli a majoránky, jemně nakrájenou petrželku a vše podusíme
3. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme ne zcela vymačkanou a prolisovanou žemli, podušenou směs, nakrájené vejce a vše dobře promícháme
4. Očištěnou a omytou slepici na povrchu i uvnitř osolíme
5. Pak ji naplníme nádivkou, otvor zašijeme a na sádle či na oleji za občasného podlévání ji, při teplotě kolem 190 °C, upečeme dozlatova
6. Ke konci pečení slepici dopékáme odkrytou, jinak ji pečeme zaklopenou.

Doporučení:

– Jako přílohu podáváme rýži a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy