REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský vrabec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z minulého století patřící do zlatého fondu české kuchyně.


Ingredience:
600 gvepřové plece (krkovičky, popřípadě libovější bůček)
4 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
1 lžičkudrceného kmínu
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Maso nakrájené na větší kousky vložíme do mísy, osolíme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku
2. Promíchané maso necháme 4-5 hodin odležet
3. Maso předěláme do pekáče a zprudka zapečeme 10-15 minut v předem předehřáté troubě na 200 °C
4. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a podlijeme trochou vody
5. Za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby doléváním vodou pečeme zvolna, tedy při teplotě kolem 170-180 °C,cca 1 hodinu
6. Měkké maso podáváme nejlépe s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným sladkokyselým zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy