REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový velikonoční králíček bez lepku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Již několik let jsou mrkvové recepty hitem internetu. I my tu máme jeden skvělý velikonoční recept z této kategorie z nastrouhané mrkve, Univerzální bezlepkové směsi Labeta, mandlí nebo mandlové mouky a dalších surovin.


Ingredience:
200 gmrkve
140 gUniverzální bezlepkové směsi Labeta
100 gcukru
80 gmandlí nebo mandlové mouky
300 mlsmetany ke šlehání
100 mloleje
1 sáčekZtužovač šlehačky Labeta
1 lžičkaVanilinového cukru Labeta
1 lžičkaPrášku do pečiva Labeta
1 lžičkasody
2 ksvejce
kokos na ozdobení, ouška z papíru

Postup:
  1. Mrkev nastrouháme a mandle nadrtíme na mouku (nebo odvážíme mandlovou mouku).
  2. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilinovým cukrem. Postupně přidáme olej a nastrouhanou mrkev.
  3. V jiné míse smícháme mandlovou mouku, sodu, prášek do pečiva a Univerzální bezlepkovou směs. Sypkou směs potom pomalu zašleháme do tekuté.
  4. Těsto nalejeme do olejem vymazané formy olejem a pečeme na 180 °C, cca 30 min.
  5. Až nám korpus po upečení úplně vychladne, vyšleháme šlehačku se ztužovačem.
  6. Korpus přepůlíme na půl (aby vznikly 2 půlkruhy), položíme na sebe a vyřízneme z něj malou hlavičku a tělíčko (stačí jen trochu seříznout vrchní část). Obě půlky pak spojíme šlehačkou a zbylou potřeme i všude na povrchu. Můžeme dozdobit kokosem a oušky z papíru.
Poznámka:

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí. Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Víte, jak správně opékat špekáčky?

Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na tuhle oblíbenou letní večeři stali profíky. Jestli chcete zažít tak chutný táborák jako kdysi, držte se našeho návodu. Podíváme se na rozdíl mezi špekáčkem a buřtem, ukážeme si, jak na správné naříznutí a poradíme, kde se vám špekáček nejlépe opeče.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Letos na gril: jedině mleté kuřecí maso

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa. Je chutné, lehce stravitelné a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Drůbežářský závod Klatovy nabízí Kuřecí mleté maso stehenní 100% masa, které nyní můžete zakoupit v obchodech Lidl, Tesco Kaufland. Díky kvalitnímu zpracování a dodržování přesných zásad při zpracování výrobku se jedná o jedno z nejkvalitnějších mletých mas na českém trhu. Šťavnatý, chutný a přitom lehký hamburger z Drůbežářského závodu Klatovy je vrcholem každé grilovací sezony. A navíc: najdete zde i tipy na veřejná grilovací místa ve vybraných městech České republiky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy