Rychlý jablečný dezerty z dílna firmy Labeta. Chutný sladký dezert vhodný nejen pro bezlepkáře, ale pro všechny, co mají rádi sladké dezerty upečené v troubě plněné nějakým ovocem.
Ingredience:
Na těsto: | |
250 g | Univerzální směsi bez lepku Labeta |
100 g | másla |
75 g | cukru |
1 ks | vejce |
3 lžíce | vody |
1 kávová lžička | Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta |
Na náplň: | |
200 g | nastrouhaných jablek |
Skořicový cukr Labeta |
Postup:
- Z uvedených suroviny připravíme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici.
- Poté polovinu těsta vyválíme a přeneseme na dno dortové formy. Přidáme nastrouhaný jablka a posypeme skořicovým cukrem.
- Druhou polovinu těsta vyválíme na plát a rozkrájíme na 1,5 cm široké pruhy, které skládáme do mřížky na jablka.
- Hotovou mřížku potřeme rozšlehaný vejcem.
- Pečeme pro 170 °C po dobu asi 20 minut.
Zdroj: www.labeta.cz