Je vaše rodina čím dál náročnější a víkend bez moučníku si nedovede představit? Nebojte, nemusíte trávit hodiny v kuchyni. Stačí vyzkoušet náš recept na skvělé mramorové řezy. Díky kombinaci tvarohu, šlehačky a sladkého ovoce si jej zamilují i vaše děti.
Ingredience:
Na těsto: | |
1 balení | směs na Bábovku bez lepku LABETA |
asi 200 ml | mléka |
100 ml | oleje |
1 lžíce | kakaa |
3 ks | vejce |
Na krém: | |
500 ml | šlehačky |
300 g | čerstvého nebo mraženého ovoce (jahody, borůvky, maliny) |
250 g | tvarohu ve vaničce |
2 ks | Vanilinové cukry LABETA |
1 ks | Želatinu čirou LABETA |
1 ks | Dortové želé čiré LABETA |
moučkový cukr dle chuti |
Postup:
- Ze směsi na bezlepkovou bábovku, vajec, oleje, kakaa a mléka vyšleháme (asi 4 minuty) těsto, nalijeme na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný plech. Pečeme na 160 °C dozlatova a necháme vychladnout.
- Ovoce, 150 ml vody (musíme počítat s tím, že ovoce pustí šťávu), 1 vanilinový cukr, moučkový cukr dle chuti a dortové želé smícháme, přivedeme k varu a povaříme asi 1/2 minuty.
- Do 100 ml vody dáme rozpustit čirou želatinu. Vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh, 1 vanilinový cukr, moučkový dle chuti, vlažnou rozpuštěnou želatinu a vše dobře zamícháme.
- Na vychladlý korpus rozetřeme šlehačkovou hmotu, na povrchu rozprostřeme ovocnou směs a vidličkou obě vrstvy lehce promícháme (pracujeme rychle, než nám obě hmoty ztuhnou). Necháme v lednici ztuhnout a odležet alespoň 2 hodiny.
Zdroj: www.labeta.cz