REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mramorové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je vaše rodina čím dál náročnější a víkend bez moučníku si nedovede představit? Nebojte, nemusíte trávit hodiny v kuchyni. Stačí vyzkoušet náš recept na skvělé mramorové řezy. Díky kombinaci tvarohu, šlehačky a sladkého ovoce si jej zamilují i vaše děti.


Ingredience:
Na těsto:
1 balenísměs na Bábovku bez lepku LABETA
asi 200 mlmléka
100 mloleje
1 lžícekakaa
3 ksvejce
Na krém:
500 mlšlehačky
300 gčerstvého nebo mraženého ovoce (jahody, borůvky, maliny)
250 gtvarohu ve vaničce
2 ksVanilinové cukry LABETA
1 ksŽelatinu čirou LABETA
1 ksDortové želé čiré LABETA
moučkový cukr dle chuti

Postup:
  1. Ze směsi na bezlepkovou bábovku, vajec, oleje, kakaa a mléka vyšleháme (asi 4 minuty) těsto, nalijeme na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný plech. Pečeme na 160 °C dozlatova a necháme vychladnout.
  2. Ovoce, 150 ml vody (musíme počítat s tím, že ovoce pustí šťávu), 1 vanilinový cukr, moučkový cukr dle chuti a dortové želé smícháme, přivedeme k varu a povaříme asi 1/2 minuty.
  3. Do 100 ml vody dáme rozpustit čirou želatinu. Vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh, 1 vanilinový cukr, moučkový dle chuti, vlažnou rozpuštěnou želatinu a vše dobře zamícháme.
  4. Na vychladlý korpus rozetřeme šlehačkovou hmotu, na povrchu rozprostřeme ovocnou směs a vidličkou obě vrstvy lehce promícháme (pracujeme rychle, než nám obě hmoty ztuhnou). Necháme v lednici ztuhnout a odležet alespoň 2 hodiny.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy