„V pečení se stále více rozmáhá trend netradičního využití zeleniny a ovoce. Můžeme ho kromě zdobení, přidat i do korpusů, které jsou potom nadýchanější, vláčnější a získají úplně novou a netradiční chuť,“ radí Olga Ceralová z Dortisimo.cz. Trocha zeleniny v těstě tak přinese zajímavější chuť i zdravější výsledek.
Ingredience:
250 g | jemně nastrouhané mrkve |
150 g | hladké mouky |
150 g | cukru krupice |
150 g | oleje |
100 g | mletých vlašských ořechů |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
2 lžíce | podmáslí, kefíru nebo jogurtu kvůli vláčnosti korpusu |
1 lžička | jedlé sody |
2 ks | větší vejce |
Postup:
- V míse ručně vymíchejte vejce, olej, ořechy, mrkev, cukr a podmáslí.
- Potom postupně přidejte mouchu s dalšími přísadami a vymíchejte do hladkého těsta.
- Peče se pomalu na 140 stupňů asi 75 minut.
Pro chuť můžete do těsta přidat lžičku mleté skořice, muškátový oříšek nebo zázvor.
Poznámka:Recept k článku: Zdravé pečení může být chutné, ale je třeba vědět, jak na něj