REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový beránek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Symbol beránka nesmí ve velikonočních přípravách chybět. Mnozí z nás už mají své ozkoušené recepty a ověřené ty nejlepší formy. Proč ale nezkusit něco nového, stejně chutného, navíc ale zdravého. Proč si potěšení odepírat?


Ingredience:
300 gšpaldové mouky
4 ksstřední mrkve nastrouhané na jemno
2 ksvejce
1 balíčekprášku do pečiva bez fosfátů
1/2 kelímkukyšky
3 lžícekokosového oleje
3 lžícemedu
sušené ovoce – rozinky, brusinky,
šťáva z čerstvého citronu
nasekané mandle
kustovnice
špetka soli
forma na beránka

Postup:
  1. Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky
  2. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte
  3. Dále nasypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto
  4. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou, nalijte těsto do formy těsto
  5. Pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až 1 hodinu.
Doporučení:

Poznámka:

Text: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy