REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvance s jablečnými povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mrkvové rohlíčky plněné jablečnými povidly. Recept ze staročeské kuchyně. Tyto rohlíčky se podávaly především o Vánocích.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
250 gtuku (1/2 máslo + 1/2 Hera)
150 gjemně strouhané mrkve
1 sáčekprášek do pečiva
1 ksvejce
povidla z jablek
papír na pečení, moučkový + vanilkový cukr na posypání

Postup:
  1. Mrkev nastrouháme, mouku prosijeme
  2. Na pomoučené pracovní ploše zpracujeme mouku s povoleným tukem, nastrouhanou mrkví a vaječným žloutkem, vypracujeme těsto
  3. Těsto rozválíme na plát silný 2-3 mm, rozkrájíme na čtverce, které plníme jablečnými povidli, zamotáme do tvaru rohlíčků
  4. Přendáme na plech vyložený papírem na pečení, pomašlíme rozšlehaným bílkem, upečeme dozlatova při 180 °C, pečeme tak 15-20 minut
  5. Ještě horké bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy