REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mraky se žloutkovým krémem a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vynikající moučník především pro slavnostní chvíle z odpalovaného těsta. Se žloutkovým krémem a šlehačkou, sypaný moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
150 g100% tuku nebo sádla
150 ghladké mouky
250 mlvody
1/2 lžičkysoli
6 ksvajec
Na krém:
250 gmásla
100 gsušeného polotučného mléka
100 gmoučkového cukru
700 mlvody
3 ksvanilkové pudinky Originál Dr. Oetker
3 ksžloutků
2 ksšlehačky Olé
1 ksvanilkový cukr s pravou vanilkou (Dr. Oetker)
2 lžícerumu
A dále:
moučkový cukr na závěrečné posypání

Postup:

1. Těsto: do hrnce nalejeme studenou vodu, přidáme tuk, sůl a necháme tuk rozpustit
2. Jakmile voda vře, za stáleho a intenzivního míchání vsypeme mouku a “odpalujeme” tak dlouho, dokud se těsto nelepí na vařečku ani stěny hrnce
3. To trvá cca 7 až 10 minut
4. Těsto necháme vychládnout
5. Pak po jednom vařečkou a důkladně zapracujeme vejce
6. Připravíme si dva klasické (nízké) plechy na pečení, které vymažeme sádlem, poté vlejeme studenou vodu a tu zase vylijeme
7. Těsto spravedlivě rozdělíme na poloviny a za pomocí stěrky rozetřeme v tenké vrstvě na plechy
8. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C. a pečeme do růžova přibližně 7 minut -během pečení troubu neotvíráme, jinak budeme mít nížinu, a ne hory :-)
9. Těsto necháme vychládnout a mezitím si připravíme krém:
1. Máslo s moučkovým cukrem a rumem vyšleháme do bílé pěny
2. Do hrnce nalejeme 400 ml vody, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu
3. Ve zbytku vody rozmícháme pudinkové prášky, sušené mléko a žloutky
4. Tuto směs nalejeme do vroucí vody a vaříme jako klasický pudink., potom vložíme do studené vody a za občasného míchání necháme zcela vychladnout
5. Pak ji po částech přidáme do ušlehaného másla
6. Na jednu placku rozetřeme žloutkový krém, na ten ušlehané šlehačky a to vše překlopíme druhou plackou – abychom ji z plechu znáze dostali, vezmeme si na pomoc dortový nůž, kterým opatrně “podebíráme” upečenou placku
7. Necháme přes noc ztuhnout v lednici
8. Povrch poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy